Wenen

Wat een prachtige stad! Hier waren we beide zo verrast over, mooie opgeruimde brede straten, we hadden geluk met het stralende weer. Prachtige gebouwen en voor mij urenlang rondzwerven in de paleizen en kastelen van de Habsburgers. De Donau was iets verder weg dan we dachten, maar na een zeer lange wandeling was het uiteindelijk gevonden Prater meer dan de moeite waard. Ook het recreatiegebied tussen de ‘twee’ Donau rivierdelen in is heerlijk vertoeven.

Wij verbleven in het volgende hotel: Josephshof Wien een fijn hotel op directe loopafstand van het centrum. Ons favoriete restaurantje: der Alte  Muhle blijkt helaas niet meer te bestaan. Moeten we toch nog een keer turug.

Onze tips:

 

Hier onze highlight:

Schönbrunn


Al sinds mijn kinderjaren keek ik jaarlijks de films van Sissi. Ik kon heerlijk wegdromen bij de prachtige jurken, de mooie paleizen en het hofleven. Nog steeds heb ik grote fascinatie voor kastelen en koningshuizen. Een bezoek aan Schönbrunn stond dan ook bovenaan het lijstje. En dat was geen teleurstelling. Een schitterend kasteel vol historie en heerlijke tuinen om in rond te wandelen. Het bezoeken meer dan waard..

Opera

Wenen is natuurlijk samen met Salzburg de stad van Mozart. Toen we een aankondig van een opera in een zaal in de Hofburg zagen, aarzelende we dan ook geen moment. Wat een pracht en praal en wat was het prachtig om te beluisteren.

Prater

Welke stad heeft dit nu, een echt pretpark midden in een stadspark. Tijdens ons eerste bezoek was het nog erg rustig en waren wij de enige in het achtbaan ritje. Maar als dochter van een constructeur van achtbanen kon ik deze natuurlijk niet overslaan. Ook de rest van het park was ouderwets vermaak.

Hofburg

Midden in het historische centrum staat de enorme Hofburg. De residentie van Habsburgers. De grootsheid van het voormalig keizerrijk blijkt uit dit immense en mooie kasteel. 

Wenen city

En uiteraard kun je in het centrum van Wenen lekker winkelen en rondslenteren. Met in het centrum nog talloze bezienswaardigheden waardinnetje de Stephansdom. En op tijd een terrasje met een overheerlijke Eiskaffee und Wienertorte..